Aan de kop van het Martin Luther Kingpark en de President Kennedylaan in Amsterdam hebben we de huisvesting van de Tempo-Team tafeltennisvereniging gerealiseerd. Door de gevel te bekleden met transparante polycarbonaat gevelpanelen, is het gebouw op een subtiele manier geplaatst in de groene omgeving. 

Bijzondere gevel met relatief eenvoudig materiaal

Vanwege de druk op het budget hebben we het project in essentie benaderd als het bouwen van een eenvoudige bedrijfshal. In de basis is het bouwvolume opgebouwd uit een staalconstructie en eenvoudige gevelbekleding van isolerende sandwichelementen. Aanvullend is een transparante polycarbonaat gevelpaneel als schil toegevoegd. Zo konden we met een relatief eenvoudig materiaal toch een bijzondere gevel realiseren. 

Ondersteunende functies zoals de entree, de kantine, kleedruimtes en opslag lopen langs de buitengevel, parallel aan het terras. Hiermee ontstaat contact tussen binnen en buiten; tussen gebouw en park.

Akoestische ruimte

De sportruimte is een gesloten ruimte. Om een aangename akoestische binnenruimte te realiseren, hebben we tussen de staalconstructie een poreuze betonsteen geplaatst met grote open stootvoegen. Het geluid wordt opgevangen in de isolatielaag tussen de betonsteen en de gevelplaat. 

Uitvoering

Nieuws over dit project

Specificaties Sportcomplex TTV - Amsterdam

Locatie
Martin Luther Kingpark, Amsterdam
Programma
Sportcomplex
Oppervlakte
650m²
Oppervlakte terrein
1300m²
Team
Lode Havermans, Abe Hielkema, Martijn Krijger, Rawien Akloe
Ontwerp
2015
Uitvoering
2016 - 2017
Opdrachtgever
Stichting Tafeltennisaccommodatie Zuideramstel
Constructeur
Strackee Bouwadviesbureau
Installaties
Nieman Raadgevende Ingenieurs
Bouwfysisch adviseur
Nieman Raadgevende Ingenieurs
Aannemer
Blanksma Groep