Woonhuis H

Deze woning is voor de opdrachtgever, zijn gezin en hun kunstverzameling ontworpen. Het programma van het wonen, dat altijd wel zijn weg vindt, is rond de kunst geordend. Het huis heeft geen binnendeuren, behalve voor slaapkamers, badkamers en toilet. Vanuit de woonvertrekken, die op de iets verhoogde begane grond liggen is uitzicht naar tuin en bosrand door de strategisch geplaatste grote ramen. Per gevel zijn steeds twee openingen gemaakt. Afgezien van een vide in de hoek, en van de trap, is het huis horizontaal gericht, wat volgens de ontwerper en bewoner overeenstemt met de menselijke waarneming, Op de verdieping liggen de slaapvertrekken en de badkamers. De gevels zijn bekleed met baksteen in staand verband.

  • Ontwerp

    2007
  • Realisatie

    2008 - 2009
  • Programma

    Woonhuis
  • Locatie

    Lage Daalakker, Bavel
  • Opdrachtgever

    Private
Gerelateerde projecten naar boven