Easy Street

 • Ontwerp

  2006 - 2009
 • Realisatie

  2010 - 2012
 • Programma

  246 Appartementen, 120 studenteneenheden en commerciële ruimten
 • Locatie

  Tuizigtlaan - Ettensebaan, Breda
 • Opdrachtgever

  Woningcorporatie Alwel
Gerelateerde projecten

Nabij de kruising van de Tuizigtlaan en de Ettensebaan ligt op een gedeelde onderbouw een schijf en een uit vier afzonderlijke volumes samengesteld carré. Doordat in het carré de ligging van de buitenruimte en galerij per zijde wisselt en door de vier zijden als molenwiek in elkaar te laten grijpen, is het geen traditioneel gesloten bouwblok geworden, wat op deze landschappelijke locatie aan de stadsrand ook niet logisch was geweest.
De schijf bevat 120 studentenwoningen ten behoeve van 200 studenten; het carré in totaal 246 starterswoningen; de onderbouw parkeren en commerciële ruimte. Tussen de schijf en het carré ligt een collectief semi-openbaar dek.
De gevels van de studentenwoningen zijn van wit metaalplaat met Franse balkons van groen glas; meest opvallend aan het carré volume zijn de gesloten geveldelen die zijn afgewerkt met blauw geglazuurde steen, speciaal voor dit project ontworpen en geproduceerd door de Koninklijke Tichelaar uit Makkum. De stenen zijn gemaakt in dertien tinten blauw, zodat een geleidelijk verloop mogelijk was van volblauw onderin de gevel naar ijl blauwgrijs boven, waardoor het gebouw vrijwel oplost in de lucht.