Villa Hoeven

In de uiterwaard van de Mark ligt als een dijklichaam een langgerekt woonhuis. De architectuur van deze villa is een inventief antwoord op het bestemmingsplan dat een onderscheid voorschreef tussen hoofd- en bijgebouw. Verder was de goothoogte bepaald op drie meter. Door aan weerzijde van het hoofdvolume patio’s te maken, zijn twee bijgebouwen ontstaan, de een met de slaapkamer, de andere met de logeerkamer en de garage. Door de kap om te keren, ligt de goot op voorgeschreven hoogte, maar konden de langsgevels hoger worden gemaakt, om optimaal van licht en uitzicht te kunnen profiteren.
In het bestemmingsplan was ook het aantal vierkante meters vastgelegd. Door de villa uit te rekken en zo de bewoners de mogelijkheid te geven van een ‘promenade architecturale’ en door het uitzicht op het landschap en het water zorgvuldig te kadreren, is met beperkte middelen aan een normaal programma een grote ruimtelijkheid gegeven.

  • Ontwerp

    2005 - 2006
  • Realisatie

    2006 - 2007
  • Programma

    Villa
  • Locatie

    Hoeven
  • Opdrachtgever

    Particulier
Gerelateerde projecten naar boven