TTV Amsterdam

De nieuwe huisvesting voor de tafeltennisvereniging Tempo-Team te Amsterdam is gelegen aan de kop van het Martin Luther Kingpark en de President Kennedylaan. Hiermee manifesteert de accommodatie zich naast sportgebouw tevens als entreegebouw naar het park. Het is plek waar sport, gebouw en park elkaar ontmoeten. Het gebouwontwerp anticipeert op dit uitgangspunt door de interne route van en naar de ondersteunende functies langs de buitengevel, parallel aan het terras te laten lopen. Hiermee ontstaat een direct contact tussen binnen en buiten, tussen gebouw en park. Ook de keuze voor het materiaal van de gevel sluit aan op ‘ontmoeten’. Door gebruik te maken van een translucent materiaal voor de gevels zorgt dat de overgang van park naar gebouw wordt verzacht. Er ontstaat diepte in de gevel en in de avonduren licht het gebouw op bij activiteit.
De luifel doet naast de fysieke afscheiding van het terras dienst als element om een horizontale geleding in de gevel te verkrijgen.

  • Ontwerp

    2015
  • Realisatie

    2016 - 2017
  • Programma

    650m2
  • Locatie

    Martin Luther Kingpark Amsterdam
  • Opdrachtgever

    Stichting Tafeltennisaccommodatie Zuideramstel
Gerelateerde projecten naar boven