Kunstgalerie Antwerpen

Vlakbij van het Museum aan de Stroom (MAS), aan de overkant van het Willemdok, ligt aan de Napoleonskaai de kunstgalerie Schoots + Van Duyse. Kern van de galerie is een monumentale vide, die de twee niveaus van de tentoonstellingsruimte met elkaar verbindt. Een luchtig geconstrueerde, schijnbaar zwevende trap in contrasterende kleur, onderstreept de ruimtelijkheid van de vide. Ook de doorlopende verlichting in de plafonds accentueert de ruimte en ruimtelijkheid. De lichtlijnen hebben door hun vorm een uitgesproken presentie, maar ze geven een gelijkmatige verlichting, zodat in alle opstellingen de geƫxposeerde kunst tot haar recht komt.

  • Ontwerp

    2011
  • Realisatie

    2011 - 2012
  • Programma

    Kunstgalerie
  • Locatie

    Antwerpen
  • Opdrachtgever

    Galerie Schoots + Van Duyse
Gerelateerde projecten naar boven