Gemeentewerf Loon op Zand

In gemeentewerf De Kets, die net als die in Westmaas is ontstaan in samenwerking met Witteveen+Bos, zijn in één volume in opeenvolgende zones de kantoren, de werkplaats en opslag, de garage, de stalling en de zoutloods ondergebracht. Tussen de garage en de stalling is een open ruimte zodat voertuigen kunnen manoeuvreren. De zoutloods achteraan is onafhankelijk van de rest van het gebouw te gebruiken, zodat ook bij nacht en ontij de strooiwagens geladen kunnen worden.
De verschillende zones zijn gescheiden door schijven van schoon beton. Plafond en wanden zijn van cellenbetonelementen; aan de buitenzijde is het volume bekleed met gevelplaat van natuursteengranulaat. Waar daglicht gewenst is, zijn openingen in de gevel gemaakt. Boven de opslag en werkplaats is een insteekverdieping.
Doordat de verscheidenheid aan functies is samengebracht binnen een identieke omhulling, en alle onderdelen van het gebouw eenzelfde waardige behandeling hebben gekregen, heeft de werf een sterke en overzichtelijke architectonische presentie.

  • Ontwerp

    2001 - 2003
  • Realisatie

    2004 - 2005
  • Programma

    Kantoren en bedrijfsruimten
  • Locatie

    Kaatsheuvel
  • Opdrachtgever

    Gemeente Loon op Zand
Gerelateerde projecten naar boven