Doornboslaan Copernicusstraat Breda

De locatie ligt direct aan de Noordelijke Rondweg van Breda ter hoogte van de Doornboslaan en is bestemd voor een grootschalig woningbouwprogramma en het nieuwe hoofdkantoor voor de GGD West-Brabant. Ten zuiden van de locatie ligt de huidige woonwijk Linie, waarvan de bestaande structuur wordt ingezet als drager van het stedenbouwkundige plan. Concentratie van programma in het carrévolume, dat is voorzien van een hoogteaccent, maakt ruimte voor groen waardoor het Liniepark aan de westzijde van de locatie kan worden doorgetrokken. Het carrévolume vormt samen met het kantoorgebouw een stedelijke wand waarmee profiel van de Doornboslaan wordt gecontinueerd.

  • Ontwerp

    2005 - 2006
  • Realisatie

    2006 - 2012
  • Programma

    Stedenbouwkundig plan 2,5ha
  • Locatie

    Doornboslaan Copernicusstraat
  • Opdrachtgever

    Woningbouwvereniging Laurentius Breda
Gerelateerde projecten naar boven